Uterum

Kubex är agent i Sverige för Pauwels Veranda´s. Sedan 1962 har Pauwels tillverkat uterum. Dessa måttbeställs, levereras och monteras på befintlig grund. Pauwels har många förslag på hur Ert uterum kan se ut.

Låt Pauwels göra Ert hem större!

Pauwels uterum är isolerade för åretom bruk. Profilsystemet är speciellt framtaget av Pauwels för att konstruktionen skall bli så stabil som möjligt. Aliminiumprofilen har inbyggd köldbrygga. Tillsammans med islolerglas i väggarna och kanalplast i taket ger det uterummet en god isoleringsförmåga. Dessutom ger plast och glas en ljus och trivsam innermiljö.

Pauwels uterum är pulverlakerade och kan levereras i valfri färg. Uterumen finns i alla storlekar för att passa just Ert behov. Pauwels tillverkar även så stora uterum att dessa kan användas för tex. restaurangverksamhet.

Takkonstruktionen består av aliminiumbalkar i varierande höjder, beroende på takets storlek. C/C avståndet är 1200 mm. och balkarna klarar en spännvidd upp till 6 meter. Till yttertaket används lämpligen plattor av 32 mm. polykarbonat med mycket hög slagstyrka och väderbeständighet. Plattorna är uppyggda av en fyralagerskonstruktion och har ett K-värde på 1,4!

Val av glas

Isolerglas eller isolerglas med energiglas och argongas. Vid en utetemperatur omkring 0c bildas lätt imma på enkelglas. Med isolerglas och energiglas undviks kondensproblem och man uppnår ett bra K-värde.
Ditt uterum kan utrustas med:

  • Eldriven taklucka.
  • Halogenspotlights infällda i takbalkarna.
  • Spröjsar m.m.
Grundläggning

Ett uterum måste ha en fast grund att stå på. Det finns tre olika grundkonstruktioner som är lämpliga att använda.

  • Isolerad petongplatta på mark. (Det absolut bästa)
  • Plintgrund.
  • Grundmur.

Väljer man betongplatta på mark, kan golvvärme enkelt åstadkommas genom ingjutning av elslingor. Plattan lämpar sig bra för ytbeläggning av klinker eller marmor. Stenmaterialet fungerar som värmemagasin. Nedan finner Ni några av exempel på Pauwels uterum. Ge Ert hem en trivsam och harmonisk miljö där Ni kan koppla av. Använd Ert uterum/vinterträdgård som matrum, vardagsrum, tv-rum eller som ett rum att umgås med nära och kära i.

Pauwels lämnar 10 års fabriksgaranti på alla sina uterum! Vi är övertygade om att Ni kommer att få stor användning och glädje av Ert uterum från Pauwels.

Kontakta oss på Kubex för fler förslag, lösningar och prisinformation.


Altantak

Kubex Altantak Titan 16mm och Thermogal 32mm.
Kubex levererar isolerplast som är 32 repektive 16 mm.
Tillsammans med Kubex extra starka aliminium profilsystem får Ni ett slitstarkt och bärkraftigt altantak. Isolerplasten har dessutom 10 års garanti från tillverkaren.

Isolerplasttak som är 32 mm lämpar sig för uterum med åretruntuppvärming. Plasten har ett K-värde på 1,4.

Vår tunnare isolerplast är 16 mm och är lämpligt att använda när uterummet endast under kortare perioder värms upp. Denna plast har ett K-värde på 2,2. Titanplattor i 16 och 32 mm klarar smöbelastningar utan tvärreglar. Bra taklutning är dock en fördel i Norrland.

Ger behagligt ljus.

Våra isolertak har som standard ett speciellt UV-skydd som gör att taket vitt (opal) och ger ett mjukt instrålande ljus utan onödiga solreflexer. detta ger ett behagligare ljus än bronsfärgade eller klara takskivor.

Okrossbart material.

Kubex Titan är tillverkat av polykarbotat, ett material som är 200 gånger starkare än glas! Men ändå kan det enkelt kapas med en fintandad såg.

Brandklassat

Vårt Titantak i polykarbonat uppfyller gällande regler från Boverket för uterumstak. Polykarbonat klassas som svårantändligt material.

10-års fabriksgaranti. Kubex Titan har 10 års fabrikgaranti på att de är UV-beständiga och ej bryts ned eller missfärgas (gulnar). Ett UV-beständigt skikt på ovansidan hindrar UV-strålarna från att bryta ner plattan. Transportskyddsfolien är märkt med text på den sida som ska vara uppåt. Garantin gäller även för hagelskador upp till en viss storlek.

Kubex har ett stort lager av altantak som vi leverar komplett med vårt eget profilsystem över hela Sverige till ett oslagbart pris!

Vårt profilsystem består av följande:
Mittspröjs

Består av stadig underhållsfri aliminium. I de två små fästs borst som håller vatten borta. i den större skåran trycker man fast täcklisten.

Kantspröjs

Används på samma sätt som Mittspröjs men ger en fin avslutning längst sidorna.

Täcklist

Hindrar vatten från att rinna ner i springor mellan plast.
Färg: Vit (opal)

Det ingår alltid Antidusttejp och aluminiumtejp.