Altantak

Kubex Altantak Titan 16mm och Thermogal 32mm.
Kubex levererar isolerplast som är 32 repektive 16 mm.
Tillsammans med Kubex extra starka aliminium profilsystem får Ni ett slitstarkt och bärkraftigt altantak. Isolerplasten har dessutom 10 års garanti från tillverkaren.

Isolerplasttak som är 32 mm lämpar sig för uterum med åretruntuppvärming. Plasten har ett K-värde på 1,4.

Vår tunnare isolerplast är 16 mm och är lämpligt att använda när uterummet endast under kortare perioder värms upp. Denna plast har ett K-värde på 2,2. Titanplattor i 16 och 32 mm klarar smöbelastningar utan tvärreglar. Bra taklutning är dock en fördel i Norrland.

Ger behagligt ljus.

Våra isolertak har som standard ett speciellt UV-skydd som gör att taket vitt (opal) och ger ett mjukt instrålande ljus utan onödiga solreflexer. detta ger ett behagligare ljus än bronsfärgade eller klara takskivor.

Okrossbart material.

Kubex Titan är tillverkat av polykarbotat, ett material som är 200 gånger starkare än glas! Men ändå kan det enkelt kapas med en fintandad såg.

Brandklassat

Vårt Titantak i polykarbonat uppfyller gällande regler från Boverket för uterumstak. Polykarbonat klassas som svårantändligt material.

10-års fabriksgaranti. Kubex Titan har 10 års fabrikgaranti på att de är UV-beständiga och ej bryts ned eller missfärgas (gulnar). Ett UV-beständigt skikt på ovansidan hindrar UV-strålarna från att bryta ner plattan. Transportskyddsfolien är märkt med text på den sida som ska vara uppåt. Garantin gäller även för hagelskador upp till en viss storlek.

Kubex har ett stort lager av altantak som vi leverar komplett med vårt eget profilsystem över hela Sverige till ett oslagbart pris!

Vårt profilsystem består av följande:
Mittspröjs

Består av stadig underhållsfri aliminium. I de två små fästs borst som håller vatten borta. i den större skåran trycker man fast täcklisten.

Kantspröjs

Används på samma sätt som Mittspröjs men ger en fin avslutning längst sidorna.

Täcklist

Hindrar vatten från att rinna ner i springor mellan plast.
Färg: Vit (opal)

Det ingår alltid Antidusttejp och aluminiumtejp.